ONLINE

Tuesday, January 6, 2015

Bagi semangat ciked!

Pernah tak, kau bangun tidur, tiba2 je hilang mood. "Apekeheyyy apekeheyyy??!!" kau bermonolog sendirian.

Lagi malang mood yang hilang tu adalah mood yang memang kau perlukan untuk kehidupan kau seharian.

Kau kerja utk mencari rezeki, tapi mood kerja kau hilang.

Kau study utk menambah ilmu di dada (utk kekalkan scholarship juga), tapi mood nak study tu hilang.

Kau perlu menghadapi hidup yg penuh pancaroba ini, tapi mood kau utk hidup pun dah hilang. erkk ada ke yg mcm ni?

Meh sini aku bagi ayat2 magic kot2 lepas kau baca terus kau bersemangat. Mari kita mulakan!

1. Don't concentrate on tomorrow or next week, concentrate on TODAY!
 Jangan tumpu untuk esok atau minggu hadapan, tumpu untuk HARI INI!

2. A journey of a thousand miles begins with a SINGLE STEP - Confucius
Suatu perjalanan yang jauh bermula hanya dengan SATU LANGKAH

3. You don't have to be great to start, but you have to START TO BE GREAT! - Zig Ziglar
Kamu tak perlu jadi hebat untuk mula, tapi kamu perlu MULA UNTUK JADI HEBAT!

4. Don't wait for the perfect moment, take the moment and make it PERFECT!
Jangan tunggu utk detik yang sempurna, ambillah suatu detik dan jadikan ia SEMPURNA!

5. Just keep moving forward and don't give a damn about what anybody thinks. Do what you have to do, for you. -Johny Depp
Terus ke depan dan jangan ambil kisah apa orang fikir. Lakukan apa yang kamu perlu lakukan, untuk kamu.

6. Stop hating yourself for everything you are not. Start loving yourself for everything you are.
Hentikan membenci diri kamu sendiri untuk perkara yang kamu tiada. Mulakan sayangi diri kamu sendiri untuk perkara yang kamu ada.

7. The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. -Captain Jack Sparrow
Permasalahannya bukanlah masalahnya. Permasalahannya ialah sikap kamu terhadap masalah.

8. You can't start the next chapter of your life, if you keep re-reading the last one. (kau translate la sendiri)

9. The only person you should try to be better than is the person you were yesterday.

10. I am in charge of how I feel and today I am choosing happiness.

11. Don't look back and ask why, look forward and ask why not?

12. Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.

13. It is impossible to live without failing at something. Unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all. In which case, you fail by default. -J.K. Rowling

14. When you look at life through eyes of gratitude, the world becomes a magical and amazing place. -Jennifer Gayle

15. Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending. - Maria Robinson

16. If God brings you to it, He will bring you through it.

17. When something bad happens, you have three choices. You can either let it define you, let it destroy you, or you can let it strengthen you.

18. The past is behind, learn from it. The future is ahead, prepare for it. The present is here, live it. -Thomas S. Monson.

19. Every successful person has a painful story. Every painful story has a successful ending. Accept the pain and get ready for success.

20. Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.

ok dah la. 20 kata2 semangat ni cukup la kot. Yang paling memberi kesan kat aku adalah yang no 14 dan no 16 tu ha. Sentiasa bersyukur dan yakin Allah sentiasa ada dengan kita okay!

senyum selalewwwwewewwwewweeewwwweweeweeeewww ciked!! (terpengaruh dgn perangai kekanak belum mumayiz)

No comments: