ONLINE

Wednesday, November 4, 2015

Braces diary 4 : Selepas 20 minggu

Assalamualaikum

Jumaat lepas aku jumpa dentist untuk check braces aku lah. Then doc cakap dia nak pasang braces untuk gigi atas pulak. Procedure sama macam dulu, after tampal brackets tak boleh makan minum in 3 hours. After that 3 hours, barulah doc pasang dawai kat brackets tu.

Sejarah rasa gigi sengal2 pun berulang. Dawai yg mencucuk2 pipi juga. Peh pedih wa cakap lu. Namun, pedih lagi luka di hatimu. Haha ko dah kenapa?! Ala actually tak pedih sangat pun, lagi sakit masa mula2 pasang braces belah bawah dulu kot. Dulu siap tak boleh mengunyah, seminggu asek makan bubur. Tapi yg kali ni, 2 hari lepas pasang, member ajak pi bedal nasi arab (pehhh nasi arab dia mmg terbaekkkk..Wadi El Arab kat Kg. Melayu Majidee nama kedai tu..pi ah order yg kambing..recommended! Terliur plak tetibe), ehhhh jalan jekkkk!

So sempena aku dah pasang braces belah atas ni, aku nak belanja korang gambar2 gigi aku since the first day aku pakai braces sampai lah week 17. Hehe. Week 18 and 19 aku busy gile, lupa nak amek gambar gigi. Kihkih. Check this out beybehhh!

Nah. Beriye betul aku buat video. kohkoh

K lah. bubye

4 comments:

Anonymous said...

Skrg pkai lagi ke? Saya buat kat pearl kebun teh..ad doc kata nk msuk screw2 tak?

Sarah Abadan said...

yup skrg pakai lagi..doc takde pulak ckp nk pasang screw..just cabut gigi geraham kecil sbb nak bg ruang gigi bergerak..taktau la kalau doc akan pasang jugak nanti..creepy la pulak dgr screw2 ni :S

Anonymous said...

Salam..gigi awk underbite jgk ke?sbb sy ade nmpk post sblm ni.Rahang bawah lebih ke depan drp rahang ats ke? Ade fb x?

Sarah Abadan said...

wslm...yes underbite but not severe...kat belah kanan blog ni saya ade sertakan link ke fb saya